نوشته شده توسط : newmiiind

استعدادیابی کودک دو ساله برای برخی از کودکان که دارای رشد شناختی یا حرکتی سریع تری بوده اند امکان پذیر است. معمولا والدینی که نسبت به تربیت و آموزش فرزندشان توجه زیادی دارند، حتی از دو سالگی او به دنبال آموزش اصولی و تربیت صحیح او هستند. اگر شما هم جزو این دست والدین هستید، می‌توانید برای قدم نهادن در مسیری درست از خدمات استعدادیابی کودکان مجموعه آواژه بهره مند بشوید. این مجموعه با سابقه چندین و چند ساله خود در زمینه دریافت تست های هوش و روانی از کودکان در سنین مختلف توانسته جایگاه تخصصی خود را به دست آورد. شما نیز برای دریافت مشاوره کودک و کشف استعداد کودکان خود می‌توانید با شماره های درج شده تماس بگیرید.

منبع: استعدادیابی کودک دو ساله آیا امکان پذیر است؟

اهمیت استعدادیابی کودک زیر دو سال چقدر است؟

متخصصان بر این باورند که بهترین سن برای استعدادیابی سال‌های اولیه کودکی است، زیرا در این زمان هنوز به طور رسمی تحت تعلیم آموزش‌های حرفه‌ای قرار نگرفته‌اند.

در نتیجه ذهن آن‌ها کاملا بکر و دست نخورده است. استعدادیابی در این شرایط به والدین کمک می‌کند تا با توانمندی‌های منحصر به فرد کودک خود آشنا شوند و در ادامه یعنی در دوران تحصیل فرزندشان بتوانند راهنمایی‌های بهتری در اختیار او قرار دهند. این امر کمک می‌کند تا افراد جامعه به شیوه مناسب‌تری هدایت شده و در نهایت شانس بیشتری برای موفقیت داشته باشند.

چگونه برای کودک دو ساله استعدادیابی انجام می شود؟

کودک دو ساله تازه در حال آشنایی با دنیای کلمات است و نمی‌تواند به درستی آنچه در ذهن دارد را با دیگران در میان بگذارد. از همین رو استعدادیابی به طور تخصصی و از طریق آزمون‌های تخصصی هوش چندان امکان پذیر نیست. متخصصان در این دوره بیشتر سعی می‌کنند از رویکردهای مشاهده محور استفاده کرده و در جریان بازی‌ها به استعدادهای کودکان پی ببرند.

بیشتر بخوانید : سن استعدادیابی کودکان

توصیه هایی به والدین برای استعدادیابی کودک دوساله

هر چقدر شناخت‌تان از کودک بیشتر باشد، بهتر می‌توانید او را پیش بینی کرده و به خصوصیات درونی او پی ببرید. چرا که متخصصان کودک علاوه بر انجام تست‌ها و مشاهدات خودشان به شناختی که از فرزندتان دارید نیز توجه می‌کنند. پس قبل از مراجعه به متخصص کودک به موارد زیر توجه کنید. برای آشنایی با روش های استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

1- توجه به رفتارهای ساده و جزئی کودک

مشاهده دقیق رفتارهای کودک مهم‌ترین ابزاری است که برای استعدادیابی کودک دو ساله در اختیار دارید. از همین رو باید جزئی نگرتر باشید و به رفتارهای ساده فرزندتان نیز دقت کنید. برای مثال ببینید او بیشتر تحت تاثیر چه چیزهایی قرار می‌گیرد؟ به چه موضوعاتی واکنش نشان می دهد؟ یا در چه صورت هیجانات بیشتری ابراز می‌کند؟

2- توجه به سلیقه و انتخاب های کودک

باید همواره در مورد سلایق منحصر به فردی که کودک از خود نشان می‌دهد هشیار باشید و ببینید او چه ترجیحاتی دارد. برای مثال ممکن است کودک‌تان از همان سنین پایین از شنیدن کلام آهنگین استقبال کرده و با موسیقی آرام شود؛ این گونه رفتارها زمینه‌ای از استعدادهای کودک‌تان هست.

3- قرار ندادن کودک زیر فشار و تنش

دو سالگی هنوز برای استعدادیابی به صورت حرفه‌ای و تخصصی زود است. در نتیجه برای پرورش هوش و توانمندی‌های فرزندتان به او فشار نیاورید. برخی پدر و مادرها تلاش می‌کنند که بالاجبار از فرزندان خود نابغه بسازند! همین مسئله باعث می‌شود که از سنین بسیار پایین آموزش را شروع کرده و کودک را در معرض حجم وسیعی از اطلاعات قرار دهند. این در حالی است که آموزش زمانی بیشترین بازدهی را دارد که متناسب با سن کودک باشد و به شیوه‌ای صحیح ارائه شود.

4- توجه به سرعت رشد و یادگیری های کودک

سرعت رشد کودک در ابعاد مختلف نیز می‌تواند نشانه بسیار مهمی در فرایند استعدادیابی او باشد. برای مثال کودکانی که هوش بدنی و جنبشی بالایی دارند در یادگیری مهارت‌های حرکتی سریع‌تر از دیگران حرکت می‌کنند یا کودکانی که به طور ذاتی استعداد کلامی بیشتری دارند، زودتر از بقیه حرف زدن را شروع می‌کنند.

5- صحبت با متخصص کودک

برای اینکه در جریان رشد فرزندتان از استعدادهای او باخبر شوید، بهتر است همواره با یک مشاور کودک در ارتباط باشید. مشاور به شما کمک می‌کند تا بتوانید به روش‌های درستی توانمندی‌های فرزندتان را کشف کرده و او را در بهترین مسیر هدایت نمایید. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی کودک و مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

بهترین سن برای استعدادیابی کودک چه زمانی است؟

طبق نظر کارشناسان سنین 3 تا 6 سالگی بهترین زمان برای استعدادیابی کودکان محسوب می شود.

آیا نتایج آزمون های استعدادیابی در گذر زمان تغییر می کند؟

استعداد امری است که به طور ذاتی و زیستی در انسان نهفته است، در نتیجه نتایج آن اغلب در سنین مختلف مشابه خواهد بود.

منبع: استعدادیابی کودک دو ساله آیا امکان پذیر است؟



:: برچسب‌ها: استعدادیابی کودک دو ساله آیا امکان پذیر است؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 622
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

استعدادیابی کودک چهار ساله حتما باید توسط متخصصین کودک انجام شود. ممکن است والدین با توجه به مشاهدات و علایق خودشان برای فرزندشان برنامه های آموزشی و سرگرمی فراهم کنند. باید گفت که چنین تصمیمات یک طرفه ای باعث می شود که نتوانید آنچه که باید را در مورد فرزندتان بدانید. حتی شاید با عدم توجه به استعدادهای بالقوه او مانع از رشد توانایی هایش بشوید. پس با استناد به علوم روانشناختی قادر خواهید بود تا بهترین برنامه آموزشی و رشدی را برای کودک دلبندتان فراهم کنید. برای دریافت خدمات مربوط به استعدادیابی همین الان با شماره های درج شده تماس بگیرید. همچنین می توانید قبل از این کار از خدمات مشاوره کودک نیز بهره ببرید.

منبع: استعدادیابی کودک چهار ساله چرا ضرورت دارد؟

آیا استعدادیابی کودک چهار ساله امکان پذیر است؟

بسیاری از والدین در مورد اینکه دقیقا چه سنی باید برای استعدادیابی فرزند خود اقدام کنند، شک و تردید دارند. طبق نظر کارشناسان بهترین بازه زمانی برای انجام این کار سنین 3 تا 6 سالگی است. برای آشنایی بیشتر با سن استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

در نتیجه اگر بچه چهار ساله‌ای دارید و به دنبال کشف توانمندی‌های خاص او هستید، باید گفت که زمان درستی را انتخاب کرده‌اید. در این سن فرزند شما به دلیل اینکه هنوز به طور رسمی تحت تعلیم‌های حرفه‌ای قرار نگرفته، بیش از همه بر اساس نیروهای درونی خود هدایت می‌شود. در نتیجه متخصصین راحت‌تر می‌توانند پی به استعدادهای ذاتی او ببرند.

اقداماتی که برای استعدادیابی کودک چهار ساله انجام می شود

بهترین و حرفه‌ای ترین اقدام برای استعدادیابی کودک این است که به یک مرکز روانشناسی معتبر مراجعه کرده و  از یک متخصص در این حوزه کمک بگیرید. روانشناسان بالینی کودک از جمله کارشناسانی هستند که در این زمینه آموزش دیده‌اند و می‌توانند در کشف استعداد فرزندتان به شما یاری برسانند.

آن‌ها بر اساس آزمون‌های هوشی پیشرفته نظیر تست وکسلر یا تست هوش گاردنر تلاش می‌کنند ظرفیت‌های ذهنی کودک در حوزه‌های مختلف را مورد ارزیابی قرار دهند. هوش کلامی، هوش ریاضی، تفکر فضایی، هوش موسیقیایی، هوش بدنی و جنبشی، هوش درون فردی، برون فردی و طبیعت گرایی از جمله زمینه‌های اصلی هستند که در جریان تست‌ها و مشاهدات بالینی بررسی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: نحوه برخورد با کودک 4 تا 5 ساله

آنچه که والدین باید در خصوص استعدادیابی کودک چهار ساله بدانند

اگر می خواهید به استعدادهای نهفته فرزندتان پی ببرید و توانمندی‌های خاص او را کشف کنید، باید به برخی توصیه‌های روانشناسی توجه نمایید. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم. برای آشنایی با روش های استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

1- گذاشتن زمان برای بازی با کودک

بازی یکی از مهم‌ترین راه‌های برقراری ارتباط با دنیای کودکان است. در جریان بازی می‌توانید به علایق فرزندتان پی ببرید و توانایی‌های خاص او را کشف کنید. در نتیجه در طول روز زمان‌های خاصی را برای بازی با کودک اختصاص دهید و در طول این مدت رفتارهای او را بیشتر تحت نظر بگیرید.

2- توجه به هیجانات و احساسات کودک

اینکه فرزندتان بیشتر از چه موضوعاتی شگفت زده می‌شود و هیجانات خود را بیش از همه در مواجهه با چه مسائلی ابراز می‌کند، چراغ راهی برای درک بهتر استعدادهای اوست. برای مثال برخی بچه‌ها از همان سنین پایین نسبت به برخی بازی‌ها علاقه مندترند و شور و هیجان خاصی برای انجام آن ابراز می‌کنند. نباید این اشتیاق را نادیده بگیرید، پس بستری فراهم نمایید تا کودک بتوانند به موضوعات مورد علاقه‌اش بیشتر بپردازد.

3- انتخاب سرگرمی بر اساس سلیقه کودک

یکی از مهم‌ترین پارامترها در شکوفایی استعداد کودکان، هدایت زندگی کودک برای اساس علایق خود اوست. در حقیقت نباید فکر کنید آنچه برای شما جذاب است حتما باید برای فرزندتان هم جالب باشد. ممکن است فرزندتان استعداد و توانمندی‌های بسیار متفاوتی با شما داشته باشد. در نتیجه اگر دائما سلائق خود را بر او تحمیل کنید، ممکن است استعدادهای او سرکوب شده و نهفته باقی بمانند.

4- آموزش به کودک با توجه به توانایی درک او

کودکان چهار ساله برای درگیری در آموزش‌های طولانی مدت آماده نیستند. آن‌ها هنوز نیاز دارند که زمان زیادی را به بازی و کاوش در محیط اختصاص دهند. در نتیجه اگر می‌خواهید در این زمان مطلبی را به فرزند خود یاد بدهید، بهتر است آن را در قالب یک بازی و با محتوایی متناسب با سن کودک ارائه دهید. خسته کردن کودک برای آموزش مطالب گوناگون منجر به فشار روانی او می‌شود و به جای شکوفایی استعدادها نتیجه عکس می‌دهد.

5- دریافت خدمات مشاوره کودک

اگر می‌خواهید به طور دقیق در مورد استعدادهای فرزندتان اطلاعات کسب کنید، باید تنها به حدس و گمان‌های خود اکتفا نکنید. در همین راستا باید اطلاعات خود را در زمینه اجزای مختلف هوش و استعداد بالا ببرید و از یک روانشناس کودک در این فرایند کمک بگیرید. روانشناس با ابزارهای حرفه‌ای نظیر تست‌های هوش به شما کمک می‌کند تا به شناخت عمیق‌تری در مورد فرزندتان برسید. برای آشنایی با روش های کشف استعداد کودکان کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک و انجام استعدادیابی جامع می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی کودک و مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

تست های هوش چه کمک به استعدادیابی کودکان 4 ساله می کنند؟

 

تست های هوش نظیر تست هوش گاردنر جنبه های مختلفی از استعدادهای ذاتی انسان را مورد سنجش قرار می‌دهند. در نتیجه استفاده از آن‌ها برای کودک به والدین کمک می‌کنند تا بدانند باید فرزند خود را در چه مسیری هدایت کنند.

تست های هوش چه کمکی به استعدادیابی کودکان 4 ساله می کنند؟

تست های هوش نظیر تست هوش گاردنر جنبه های مختلفی از استعدادهای ذاتی انسان را مورد سنجش قرار می‌دهند. در نتیجه استفاده از آن‌ها برای کودک به والدین کمک می‌کنند تا بدانند باید فرزند خود را در چه مسیری هدایت کنند.

منبع: استعدادیابی کودک چهار ساله چرا ضرورت دارد؟



:: برچسب‌ها: استعدادیابی کودک چهار ساله چرا ضرورت دارد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 622
|
امتیاز مطلب : 28
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

کراک چیست ؟ کراک یک ماده مخدر صنعتی است که امروز مصرف و اعتیاد به آن در میان جوانان و نوجوانان به خصوص در جامعه پیشرفته به شدت رو به افزایش است و پیامد های مخرب و جبران ناپذیری را برای فراد به ارمغان می آورد. اگر به دنبال آشنایی بیشتر درمورد نشانه ها، علائم و درمان اعتیاد به کراک و روش های ترک کراک هستید توصیه می کنیم تا آخر این مقاله همراه ما باشید یا با متخصصان ترک اعتیاد مرکز مشاوره آواژه تماس بگیرید. 

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به کراک

منبع: کراک

کراک

کراک یک نوع ماده محرک صنعتی است که با تاثیر گذاری بر سیستم اعصاب مرکزی، یک نوع سرخوشی کاذب در فرد مصرف کننده ایجاد می‌کند. ترکیبات تشکیل دهنده کراک، تقریبا مشابه کوکائین بوده و مکانیسم عمل آن نیز شباهت بسیار زیادی به کوکائین دارد. به زبانی ساده‌تر می‌توان گفت که کراک یکی از انواع فرآورده‌های کوکائین به شمار می‌رود. کراک از خاصیت قالب پذیری بالایی برخوردار بوده و می‌توان آن را در نمونه‌ها و اشکال ظاهری متفاوتی مانند تراشه‌های ریز و تکه‌های زبر شبیه سنگ مشاهده نمود.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : مواد محرک  [/box]

عوارض اعتیاد به کراک

همان طور که اشاره شد، کراک پس از مصرف اولیه،  سیستم اعصاب مرکزی را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده و در نتیجه کارکرد سایر سیستم‌های بدن نظیر گردش خون و تنفس دچار اختلال شده و بدن فشار زیادی را متحمل می‌شود. بسیاری از افراد، کراک را همراه با مشروبات الکلی استفاده می‌کنند. این در حالی است که ترکیب شدن کراک و الکل باعث تولید ماده شیمیایی خطرناکی در بدن شده و عوارض و پیامدهای ناگوار و جبران ناپذیری نظیر مرگ ناگهانی را برای شخص مصرف کننده به همراه می‌آورد.

هنگامی که این ماده سمی وارد بدن می‌شود تعادل شیمیایی و عملکرد صحیح بدن به شدت دچار اختلال شده و به هم می‌ریزد. حمله قلبی و مرگ ناگهانی از عوارض اختلال تعادل شیمیایی بدن می‌باشد.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست  [/box]

اعتیاد به کراک | روش مصرف کراک

کراک با استفاده از یک شیشه پیپ مانند که بر روی سطح آن منفذهای ریز و کوچک وجود دارد، استعمال می‌شود. فرد مصرف کننده با کمک وسیله‌ای مانند فندک، داخل شیشه را حرارت داده که در نتیجه آن کراک درون شیشه دود می‌شود و فرد مصرف کننده، دود حاصل از آن را استشناق می‌کند. این دود پس از استنشاق، توسط ریه‌ها جذب شده و سپس وارد جریان گردش خون می‌گردد.

در حقیقت روش مصرف کراک همانند تریاک است با این تفاوت که اثرات کراک خیلی زودتر از تریاک خود را نشان می‌دهد. به طوری که ۱۰ ثانیه پس از استنشاق دود کراک، می‌توان علائم آن را در فرد مصرف کننده مشاهده نمود.

علائم و نشانه های اعتیاد به کراک

در واقع اثر مصرف انواع مواد مخدر از جمله کراک، برای بار اول بسیار به چشم می‌آید تا فرد برای دفعات بعد وسوسه شده و میل به مصرف داشته باشد ولی به مرور و  در دفعات بعدی، فرد مصرف کننده به هیچ عنوان سرخوشی اولیه را نمی‌تواند تجربه کند و به دلیل اعتیاد به کراک مجبور به مصرف می‌شود. علائم زیر از جمله نشانه‌هایی هستند که در پی مصرف کراک در فرد به وضوح قابل مشاهده‌اند و اکثر این علائم سرابی برای گرفتار شدن فرد در دام اعتیاد به کراک است:

_پرحرفی و عدم محتوای صحبت‌ها

_کم خوابی شدید (به طوری که فرد شاید ساعت‌ها نخوابد)

_اجتماعی شدن و شرکت در جمع‌های دوستانه

_افزایش فعالیت‌های جنسی و هیجانات ارتباطی

_افزایش هوشیاری و انرژی

_احساس سرخوشی همراه با بزرگ منشی

_احساس لذت فراوان

_افزایش بیش از حد اعتماد به نفس

_کاهش اشتهای بی‌دلیل

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : تست اعتیاد به کراک [/box]

اعتیاد به کراک | مدت زمان ماندگاری اثرات کراک در بدن

همان طور که اشاره شد، دود کراک بلافاصله پس از استنشاق وارد ریه‌ها شده و پس از آن نیز به جریان گردش خون راه پیدا می‌کند. در واقع مصرف کراک، اثراتی شبیه به مصرف کوکائین به شیوه تزریق بر جای می‌گذارد. اما همان طور که اثرات این ماده مخدر بلافاصله پس از مصرف ظاهر می‌شود، مدت زمان ماندگاری آن نیز بسیار کوتاه بوده و تقریباً پس از گذشت ۸ الی ۱۵ دقیقه از بین می‌روند.

برای ترک کراک چه اقداماتی لازم است؟

مصرف کراک علاوه بر وابستگی جسمانی، یک نوع وابستگی روانی را در فرد ایجاد می‌کند به طوری که فرد مصرف کننده به راحتی نمی‌تواند آن را کنار بگذارد. کنار گذاشتن ماده مخدر کراک علاوه بر اراده شخصی، نیاز به همیاری و کمک یک فرد متخصص و با تجربه دارد. در واقع ترک کراک به تنهایی و در منزل بسیار دشوار بوده و تقریبا امکان پذیر نیست.

 چرا که اعتیاد به کراک اثرات منفی و مخربی برای سلامت روان فرد ایجاد می‌کند و فرد مصرف کننده مشکلات روحی همچون افسردگی، اضطراب، سرزنش کردن خود، عدم احساس لذت، تحریک پذیری و… را تجربه خواهد کرد. بدیهی است که ابتدا باید در جهت رفع  مشکلات روحی فرد تلاش نمود و سپس به دنبال راهی برای ترک کردن کراک افتاد. در این زمینه کمک گرفتن از تجربیات یک روانشناس و همچنین حمایت خانواده می‌تواند بسیار مفید و ثمربخش باشد. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

صحیح ترین روش ترک اعتیاد به کراک

همان طور که گفته شد اثرات روانی کراک بسیار بیشتر از اثرات جسمانی آن است. در طی مصرف کراک امکان دارد که افکاری همچون خود زنی، خود کشی و همچنین آسیب به خود یا دیگران را تجربه کند. در واقع در طی پروسه ترک کراک مواردی نظیر مصرف مجدد، فرد را به شدت تحریک می‌کند. بنابراین وجود یک روانشناس و حمایت روانی در درجه اول بسیار مهم و حایز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد.

فردی که تصمیم به ترک کراک گرفته است باید اراده قوی و محکمی داشته باشد و درمان را وسط راه رها نکند. بهترین گزینه برای ترک این ماده مخدر، مراجعه به مراکز ترک اعتیاد و کلینیک‌های مخصوص ترک کراک می‌باشد. چرا که در این کلینیک‌ها افراد طبق یک برنامه ریزی خاص و تنظیم شده، داروها را دریافت کرده و با کمک و حمایت روانشناسان، به تدریج موفق به ترک آن می‌شوند.

البته نکته‌ای که در این بین بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد این است که فرد مصرف کننده، ابتدا باید میزان وابستگی خود به این ماده مخدر را کاهش دهد و از اراده قوی برخوردار باشد. برخلاف تصور بسیاری از افراد که فکر می‌کنند ترک کردن کراک همانند تریاک و هروئین می‌باشد، متاسفانه باید بگوییم همان طور که مصرف کراک عوارضی کاملا متفاوت از سایر مخدرها برروی بدن ایجاد می‌کند، ترک کردن آن نیز شیوه و روش خاص خود را می‌طلبد. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا می توان ماده مخدر کراک را ترک کرد ؟ 

بله با داشتن اراده قوی و کمک گرفتن از یک متخصص در حوزه ترک اعتیاد، می‌توانید این ماده مخدر را برای همیشه ترک کنید و کیفیت زندگی خود را ارتقا دهید. 

منبع: کراک



:: برچسب‌ها: کراک ,
:: بازدید از این مطلب : 641
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 8 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

هوش درون فردی یکی از انواع هوش‌هایی است که گاردنر مطرح می‌کند و بیشتر آن را با کلماتی مثل خودآگاهی یا خودشناسی می‌شناسیم. کسانی که هوش‌درون‌فردی بالایی دارند به‌خوبی می‌دانند که در زندگی به دنبال چه می‌گردند و برای رسیدن به آن برنامه دارند. گاردنر معتقد است همه از زمان تولد هوش درون فردی را به‌صورت فطری دارند و تنها باید راهی برای تقویت آن پیدا کرد. در ادامه راجع به هوش‌درون‌فردی، راه‌های بالا بردن آن و همین‌طور ویژگی‌ کسانی که هوش درون فردی بالایی دارند صحبت خواهیم کرد. سطح این هوش را می‌توان از دوران کودکی شناسایی و پرورش داد، برای آن که زمینه رشدی مناسب را برای فرزندتان محیا کنید، می‌توانید برای استعدادیابی کودک‌تان به متخصصان مراجعه نمایید. برای دریافت خدمات مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع: هوش درون فردی کودک

تعریفی از هوش درون فردی

هوش‌درون‌فردی توانایی شناخت خود، احساسات و افکار است که باعث می‌شود روی رفتارها و برنامه‌هایی که برای زندگی دارید کنترل بیشتری داشته باشیم. کسانی که هوش درون فردی بالایی دارند به خوبی می‌دانند که از زندگی چه می‌خواهند و چرا کاری را انجام می‌دهند. آن‌ها با تنها بودن و یا انجام کارهایشان به‌تنهایی مشکلی ندارند و حتی در طول روز یا هفته نیاز دارند که زمانی را تنها باشند و راجع به برنامه‌های خود فکر کنند. به همین خاطر بیشتر آن‌ها را به‌عنوان افرادی درون‌گرا می‌شناسیم. اما درون‌گرا بودن به این معنی نیست که نمی‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند؛ بلکه به خوبی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند و حتی می‌توانند همدلی بالایی با اطرافیان داشته باشند.

یکی دیگر از ویژگی‌های کسانی که هوش درون فردی بالایی دارند، این است که با جدیت برای رسیدن به اهداف‌شان تلاش می‌کنند. به عبارتی به خوبی می‌دانند چه می‌خواهند و همین‌طور به خوبی می‌دانند چطور باید به آن برسند. به همین خاطر معمولاً برای رسیدن به اهدافشان نیاز به تشویق و کمک دیگران یا هر انگیزه بیرونی دیگری ندارند و با انگیزه‌های درونی به خوبی می‌توانند به سمت اهدافشان حرکت کنند. برای آشنایی با روش های کشف استعداد کودکان کلیک کنید.

ضرورت داشتن هوش درون فردی

هوش‌درون‌فردی درواقع اولین و مهم‌ترین توانایی است که به شما در موفقیت کمک می‌کند. پیش از هر اقدامی باید به خوبی بدانیم که به دنبال چه هستیم و یا چه نقاط ضعف و قوتی داریم. شاید شما هم با کسانی آشنا شده‌اید که در زمینه‌های مختلف تا حد زیادی پیشرفت می‌کنند، اما بعد آن را ول می‌کنند و به سراغ کار دیگری می‌روند یا شاید دیده باشید که دست به هیچ کاری نمی‌زنند زیرا نمی‌دانند در زندگی به دنبال چه هستند. اگر هرکدام از این افراد هوش‌درون‌فردی بالایی داشتند به خوبی می‌توانستند برای خود هدفی مشخص کنند و برای رسیدن به آن تلاش کنند.

هوش درون فردی کمک می‌کند نظارت بیشتری روی افکار، احساسات و همین‌طور رفتار خودتان داشته باشید و به همین خاطر بالا بردن این توانایی به شما کمک خواهد کرد تا از بسیاری از آشفتگی‌های ذهنی یا رفتاری خلاص شوید. برای آشنایی با سایر انواع هوش در کودکان کلیک کنید.

چه شغل هایی برای هوش درون فردی مناسب است؟

کسانی که هوش درون فردی بالایی دارند می‌توانند با کمک گرفتن از سایر توانایی‌ها و علاقه‌مندی‌های خود در هر زمینه‌ای پیشرفت کنند، در ادامه به مشاغلی اشاره کرده‌ایم که برای پیشرفت به طور مستقیم با هوش درون فردی ارتباط دارد:

  • روانشناس و مشاور
  • جامعه‌شناس
  • انسان‌شناس
  • مشاور و مبلغ مذهبی
  • مدرس خصوصی
  • هنرمند
  • نظریه‌پرداز
  • محقق
  • مخترع

روش های موثر برای افزایش هوش درون فردی

هوش‌درون‌فردی توانایی است که بیش از همه روانشناسی به نام گاردنر راجع به آن صحبت کرده است. گاردنر معتقد است همه ما از زمان تولد به‌صورت فطری دارای هشت توانایی مهم هستیم که یکی از آن‌ها هوش‌درون‌فردی است. سپس با توجه به محیطی که در آن تربیت می‌شویم بعضی از این توانایی‌ها را بیشتر از بقیه پرورش می‌دهیم. با توجه به اعتقاد گاردنر می‌توان گفت که همه تا حدودی دارای هوش‌درون‌فردی هستیم و تنها باید با استفاده از راهکارهای مختلف توانایی خودمان در این زمینه را بیشتر کنیم. از مهم‌ترین راهکارها برای بالا بردن هوش درون فردی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- نوشتن افکار و هیجانات

هر زمان راجع به موضوعی فکر می‌کنید و یا احساسی را تجربه می‌کنید آن را روی کاغذ بنویسید و دلایل آن را پیدا کنید، سپس راجع به آن‌ها فکر کنید. گاهی اوقات افکار و احساسات‌مان آن‌قدر سریع از ذهن عبور می‌کنند که فرصت نمی‌کنیم به آن‌ها فکر کنیم یا شاید حتی متوجه آن‌ها نباشیم. به همین خاطر نوشتن روی کاغذ بسیار کمک‌کننده هست.

2- داشتن یک دفتر خاطرات روزانه

عادت کردن به اینکه هر شب اتفاقات آن روز را در یک دفتر ثبت کنید باعث می‌شود تمرکز بیشتری روی رفتارها و کارهای روزانه خود داشته باشید و به‌این‌ترتیب آگاهی شما از کارهایتان بیشتر خواهد شد.

3- انجام تمرینات تن آرامی

ریلکسیشن و تمرینات آرام بخش به این خاطر که کمک می‌کنند تمام توجه شما حداقل برای زمان کوتاهی صرفاً روی خودتان باشد می‌توانند تا حد زیادی برای بالا بردن هوش درون فردی به شما کمک کنند. این تمرینات علاوه بر بالا بردن هوش درون فردی به شما کمک می‌کنند تا فشار روانی روزانه را از خود دور کنید.

4- خلوت کردن با خود

بهتر است در طول روز یا هفته زمان‌هایی را برای خلوت کردن با خودتان اختصاص بدهید و در این زمان به رفتارها و برنامه‌هایتان فکر کنید. مشغله‌های زندگی شهری برای بسیاری باعث شده گاهی زمانی برای رسیدگی به خودمان یا فکر کردن راجع به برنامه‌هایمان نداشته باشیم. اما اگر می‌خواهید خودآگاهی‌تان را افزایش دهید بهتر است این زمان را برای خود در نظر بگیرید.

5- نظر دیگران را درباره خود جویا بشوید

از دیگران بخواهید راجع به کارهای شما نظر بدهند و از انتقاد یا گرفتن بازخورد نترسید. این کار به شما کمک می‌کند بتوانید از دیدگاه‌های مختلفی راجع به افکار و رفتارهای خود بنگرید و آگاهی بیشتری از آن‌ها به دست خواهید آورد.

6- دریافت مشاوره تخصصی

گاهی اوقات ضعف‌هایمان در خودشناسی به این دلیل است که هویت ثابتی نداریم یا به‌عبارت‌دیگر حدومرزی برای خودمان معلوم نکرده‌ایم. اگر احساس می‌کنید هم در داشتن هویتی مستقل و شناخت خواسته‌ها و اهداف زندگی‌تان دچار مشکل شده‌اید بهتر است راجع به این موضوع از یک روانشناس کمک بگیرید. روانشناسان به شما کمک می‌کنند با استفاده از راهکارهای مختلف بتوانید آگاهی‌تان را از نقاط قوت و ضعفتان افزایش دهید و برای رسیدن به هدف‌هایتان برنامه‌ریزی کنید. برای آشنایی با روش‌های استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی کودک و مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سؤالات متداول

هوش درون فردی چه اهمیتی دارد؟

هوش درون فردی به شما کمک می‌کند شناخت خوبی از خودتان داشته باشید و بتوانید احساس و رفتارتان را کنترل کنید.

چطور هوش درون فردی را افزایش دهیم؟

استفاده از تمرینات ریلکسیشن، ثبت خاطرات روزانه، اختصاص دادن زمانی به خود و همین‌طور بازخورد گرفتن از دیگران به شما در این مسیر کمک می‌کند.

منبع: هوش درون فردی کودک



:: برچسب‌ها: هوش درون فردی کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 862
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : شنبه 7 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

هوش تصویری و فضایی مفهومی است که اولین بار توسط هوارد گاردنر در تئوری هوش‌های چندگانه مطرح شد. براساس این تئوری هوش تصویری و فضایی یکی از انواع هوش است که به توانایی انسان برای درک و تجسم اشکال سه بعدی اشاره دارد. در حقیقت این هوش تصویری و فضایی است که به ما کمک می‌کند تصور درستی از مسیرها داشته باشیم و بتوانیم موقعیت مکانی خود را به درستی تشخیص دهیم. راه‌های متعددی برای تقویت آن وجود دارد که در ادامه شرح داده‌ایم. سطح این هوش را می‌توان از دوران کودکی شناسایی و پرورش داد، برای آن که زمینه رشدی مناسب را برای فرزندتان محیا کنید، می‌توانید برای استعدادیابی کودک‌تان به متخصصان مراجعه نمایید. برای دریافت خدمات مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع: هوش تصویری و فضایی با چه تستی سنجیده می شود؟

آشنایی با هوش تصویری و فضایی

هوش تصویری و فضایی که به تفکر فضایی نیز شهرت دارد، در ابتدا توسط هوارد گاردنر در نظریه هوش‌های چندگانه مطرح شد. گاردنر بر این باور بود که هوش یک مفهوم کلی نیست که با شاخص واحدی نظیر IQ سنجیده شود. بلکه هوش ابعاد مختلفی را در بر می‌گیرد که هرکدام باید به صورت جداگانه مورد سنجش قرار بگیرد. هوش بصری‌وفضایی یکی از 8 بعدی است که گاردنر برای هوش در نظر گرفته است.

این مفهوم به قابلیت درک و تجزیه و تحلیل اشکال به صورت ذهنی و سه بعدی اشاره دارد. شما براساس تفکر فضایی می‌توانید به درک درستی از موقعیت مکانی برسید. در واقع مهارت مسیریابی، نقشه خوانی، تجسم محیط، تحلیل اشکال و تصاویر همگی از جمله توانایی‌های مرتبط با هوش بصری و فضایی هستند. برای آشنایی با سایر انواع هوش کودکان کلیک کنید.

خصوصیات افرادی که هوش تصویری و فضایی بالایی دارند

کسانی که در تست هوش گاردنر در بخش مرتبط با هوش بصری‌و‌فضایی نمره بالایی کسب می‌کنند از ویژگی‌های خاصی برخوردارند که آن‌ها را از دیگران متمایز می‌کند از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • این افراد توانایی بالایی در نقشه خوانی دارند.
  • به راحتی مسیرها را یاد می‌گیرند.
  • می‌توانند موقعیت‌های مکانی پیچیده را در ذهن خود تصور کنند.
  • در انجام بازی‌هایی نظیر پازل و شطرنج عملکرد بالایی دارند.
  • عملکرد خوبی در محاسبات ریاضی دارند.
  • بیش از دیگران از حس بینایی خود بهره می‌گیرند و حافظه تصویری بالایی دارند.

نکته های طلایی برای ارتقای ظرفیت هوش تصویری و فضایی

توانایی هوشی مفهومی ایستا و غیرقابل تغییر نیست. هرچقدر محیط غنی‌تری در اختیار شما قرار داشته باشد، امکان شکوفا شدن استعداد و هوش‌تان نیز افزایش می‌یابد. در نتیجه می‌توانید به کمک برخی راهکارها ظرفیت‌های هوشی خود را ارتقا دهید. در ادامه به توصیه‌هایی برای پرورش بهتر هوش تصویری و فضایی اشاره کرده‌ایم. برای آشنایی با روش‌های استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

1- از بازی های مختلف کمک بگیرید

بازی‌ها ابزارهای بسیار خوبی برای پرورش هوش تصویری و فضایی هستند. برای مثال کودکانی که با لگوها کار می‌کنند، اغلب تفکر فضایی بالاتری را پرورش می‌دهند. از دیگر بازی‌هایی که تا حد زیادی در ارتقای ظرفیت هوش تصویری و فضایی موثر است باید به شطرنج اشاره کرد. زیرا کسانی که شطرنج بازی می‌کنند همواره باید بطور ذهنی قدم‌های بعدی مهره‌ها را در ذهن خود تجسم کنند. این کار در کنار برنامه‌ریزی و ایجاد یک استراتژی ذهنی برای غلبه بر موقعیت حریف تا حد زیادی توانمندی فضایی ذهن را افزایش می‌دهد.

2- کشیدن یک نقاشی از زوایای مختلف

نقاشی و طراحی اشکال حتی به صورت ساده می‌تواند در تقویت هوش تصویری و فضایی موثر باشد. برای این کار شما می‌توانید یک شیء ساده را از زوایای مختلف در نظر گرفته و آن را طراحی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا تصور دقیق‌تری از جزئیات تصاویر در ذهن خود داشته باشید.

3- بازی با مکعب روبیک

مکعب‌های روبیک امروزه به یکی از بازی‌های پرطرفدار در جهان تبدیل شده است. در حین بازی با این مکعب‌ها شما باید بتوانید نوعی هماهنگی از نظر رنگ و شکل در بین ابعاد مختلف مکعب ایجاد نمایید. کار کردن با این مکعب‌ها به طور واضح بر قدرت تفکر فضایی شما تاثیر می‌گذارد.

4- تمرینات ذهنی برای تصویر سازی

تصویرسازی ذهنی یکی از تمرین‌هایی است که به شما کمک می‌کند ظرفیت‌های هوش تصویری و فضایی خود را بهبود ببخشید. برای این کار باید در ذهن خود یک موقعیت مکانی خاص را تجسم کرده و تلاش کنید آن را با جزئیات کامل به یاد بیاورید.

4- انجام فعالیت های هنری

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که پرداختن به فعالیت‌های هنری نظیر نقاشی، طراحی، مجسمه سازی و سایر مواردی از این دست می‌تواند در ارتقای مهارت‌های فضایی تاثیر بسزایی داشته باشد. در نتیجه اگر می‌خواهید هوش بصری خود را بهبود ببخشید می‌توانید از دنیای هنر کمک بگیرید.

5- داستان گویی با کتاب های مصور

کتاب‌های مصور زیادی به خصوص برای کودکان وجود دارد که به کمک توالی تصاویر آن‌ها می توانید داستان‌هایی را روایت کنید. اگر می‌خواهید تفکر فضایی فرزندتان را بهبود ببخشید می‌توانید این تصاویر را پیش رویش گذاشته و از او بخواهید تا مطابق با آنچه می‌بیند و قدرت تخیل خود یک داستان بگوید.

مشاغلی که متناسب با هوش تصویری و فضایی بالا است

کسانی که هوش تصویری و فضایی بالایی دارند، ویژگی‌های منحصر به فردی را در درون خود شکل می‌دهند که باعث می‌شود در برخی مشاغل بهتر از سایرین عمل کنند. از جمله این شغل‌ها می‌توان به خلبانی، دریانوردی، کارگردانی، فیلم سازی، عکاسی، طراحی داخلی، معماری، مهندسی، طراحی لباس، مجسمه سازی و بازیگری اشاره کرد. اگر در انتخاب شغل مردد هستید و می‌خواهید متناسب با ویژگی‌های خاص خود یک حرفه را برگزینید، دریافت مشاوره شغلی تا حد زیادی در این زمینه به شما یاری می‌رساند. برای آشنایی با روش های کشف استعداد کودکان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی کودک و مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا می توانیم هوش تصویری و فضایی را بهبود دهیم؟

بله، به کمک تمرین‌های مختلف نظیر پرداختن به هنر یا انجام بازی‌هایی نظیر پازل و شطرنج می‌توانید به بهبود تفکر فضایی خود کمک کنید.

منبع: هوش تصویری و فضایی با چه تستی سنجیده می شود؟



:: برچسب‌ها: هوش تصویری و فضایی با چه تستی سنجیده می شود؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 580
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : شنبه 7 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

هوش ریاضی و منطقی یکی از انواع هوش است که برای اولین بار هواردگاردنر به تفسیر و توضیح آن پرداخت. گاردنر در نظریه هوش‌های چندگانه به جای مفهوم کلی ضریب هوشی یا IQ انواع مختلفی از هوش را معرفی کرد که هرکدام به شیوه جداگانه قابل ارزیابی و اندازه‌گیری هستند. هوش منطقی و ریاضی یکی از انواع هوش است که به توانایی شما در تحلیل منطقی مسائل و قابلیت استفاده از عملیات ریاضی اشاره دارد. کسانی که هوش منطقی و ریاضی بالایی دارند، اغلب عاشق اعداد و رقم هستند و به حل مسائل پیچیده ریاضی علاقه دارند. سطح این هوش را می‌توان از دوران کودکی شناسایی و پرورش داد، برای آن که زمینه رشدی مناسب را برای فرزندتان محیا کنید، می‌توانید برای استعدادیابی کودک‌تان به متخصصان مراجعه نمایید. برای دریافت خدمات مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع: هوش ریاضی و منطقی چیست

منظور از هوش منطقی و ریاضی چیست؟

هوارد گاردنر، از جمله نظریه پردازان بسیار تاثیرگذار در حوزه روان سنجی، در سال 1983 برای اولین بار در تئوری هوش‌های چندگانه، مفهوم هوش منطقی و ریاضی را مطرح کرد. در این تئوری به جای استفاده از یک مفهوم کلی تحت عنوان ضریب هوشی یا IQ هوش به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که هرکدام به طور جداگانه در تست هوش قابل اندازه‌گیری هستند.

هوش منطقی و ریاضی یکی از انواع هوشی است که گاردنر در نظریه خود به آن پرداخته است. این مفهوم بیش از هرچیز به توانایی شما در استفاده از قدرت منطق و استدلال اشاره دارد. کشف ارتباط بین پدیده‌ها، به کار بردن مناسب عملیات ریاضی و  قدرت تحلیل و تفسیر بالا از جمله ویژگی‌های مرتبط با هوش منطقی و ریاضی هستند. برای اشنایی با سایر انواع هوش کودکان کلیک کنید.

خصوصیات کسانی که دارای هوش منطقی و ریاضی بالاست

کسانی که دارای هوش منطقی و ریاضی بالایی هستند، اغلب مشخصه‌های ویژه‌ای دارند که باعث تمایز آن‌ها نسبت به سایرین می‌شود. در ادامه به چند مورد از این مشخصه‌ها اشاره کرده‌ایم.

1- در درس ریاضی بسیار خوب هستند

از جمله بارزترین ویژگی‌های کسانی که دارای هوش منطقی و ریاضی بالا هستند، داشتن عملکرد خوب در درس ریاضی است. این افراد معمولا از همان دوره ابتدایی ریاضی و دروس مرتبط با آن را به راحتی پشت سر می‌گذارند و اغلب نمرات خوبی در این زمینه کسب می‌کنند.

2- افراد دارای هوش منطقی و ریاضی علاقه مند به اعداد و ارقام هستند

کسانی که هوش منطقی و ریاضی بالایی دارند، معمولا نسبت به دیگران، علاقه بیشتری به اعداد و ارقام دارند. این مسئله باعث می ‌شو که از بازی‌های ریاضی استقبال کرده و دائما در ذهن خود به دنبال روشی برای تبدیل اعداد و ارقام باشند.

3- توانایی تحلیل و تفسیر مسائل را دارند

کسانی که در بخش هوش منطقی و ریاضی تست هوش گاردنر نمرات بالایی کسب می‌کنند، در زندگی روزمره قدرت تحلیل و تفسیر بسیار خوبی از خود نمایش می‌دهند. در همین راستا می‌توانند پیچیده‌ترین اتفاقات را نیز در ذهن خود حل و فصل کرده و علل و دلایل آن را به شیوه‌ای ساده‌تر درک نمایند.

4- به نظم و ترتیب علاقه زیادی دارند

یکی از ویژگی‌های مهم کسانی که هوش منطقی و ریاضی بالایی دارند، علاقمندی زیاد به نظم و ترتیب است. این ویژگی در سبک زندگی و خلق و خوی آن‌ها تاثیر بسزایی می‌گذارد. در همین راستا این افراد از محیط‌های ساختار نیافته و بی‌نظم دوری می‌کنند. در عوض به شدت به قوانین و مقررات احترام می‌گذارند و دوست دارند همواره در زندگی براساس چارچوب‌ها عمل کنند.

5- پیدا کردن علت پدیده های از علایق آن هاست

ذهنیت کسانی که هوش منطقی و ریاضی خوبی دارند، ذهنیتی علت گرا است. با عبارتی دیگر آن‌ها همواره به دنبال ریشه یابی مسائل هستند و از استدلال کردن در مورد موضوعات مختلف لذت می‌برند. در نتیجه همواره به دنبال رابطه بین پدیده‌ها می‌گردند تا بتوانند علل و دلایل را کشف کنند.

چطور هوش منطقی و ریاضی را تقویت کنیم؟

شاید فکر کنید هوش یک موهبت ذاتی و غیرقابل تغییر است. اما متخصصان همواره بر این باورند که هوش مفهومی پویا است و از تعامل فاکتورهای زیستی و محیطی به وجود می‌آید. در حقیقت برای این که هوش شکوفا شود، باید در یک بستر محیطی مناسب قرار بگیرد تا از حالت بالقوه به حالت بالفعل در بیاید. در نتیجه با پرداختن به برخی فعالیت‌ها می‌توانید ظرفیت هوشی خود را در زمینه‌های گوناگون از جمله منطق و ریاضی افزایش دهید. در ادامه به چند توصیه کلی در این باره اشاره کرده‌ایم. برای آشنایی با روش‌های استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

1- از ماشین حساب استفاده نکنید

یکی از عواملی که مانع پرورش رشد منطقی و ریاضی می‌شود، استفاده بیش از حد از ماشین حساب برای محاسبه اعمال ریاضی است. از همین رو ساده‌ترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که در محاسبات روزمره بیشتر از قوه ذهن خود کمک بگیرید و کمتر به کاغذ و قلم یا استفاده از ماشین حساب اتکا کنید.

2- کار کردن بر روی مهارت حل مساله

مهارت حل مسئله به معنای این است که هنگام درگیری با چالش های روزمره به جای غرق شدن در احساسات منفی به فکر پیدا کردن یک راه حل منطقی برای آن باشید. این مهارت به شما کمک می‌کند که بر نیروی منطق خود بیشتر تکیه کنید و با ذهن بازتری عمل نمایید. اگر در این زمینه چندان ماهر نیستید مراجعه به یک روانشناس و شرکت در کارگاه‌های مهارت آموزی می تواند تا حد زیادی برای شما مفید باشد.

3- کتاب و فیلم های علمی بخوانید و ببینید

کتاب‌ها و فیلم‌های علمی از جمله ابزارهای کمکی هستند که در ارتقای ظرفیت هوش منطقی و ریاضی می‌توانند موثر باشند. از همین رو بچه‌هایی که از ابتدا به خواندن کتاب‌های علمی و تخیلی تشویق می‌شوند، در ادامه توانمندی‌های منطقی و ریاضی بالاتری از خود نشان می‌دهند. همچنین تماشای فیلم‌های علمی ذهن شما را فعال کرده و قوه استدلالتان را بیش از پیش راه می‌اندازد.

4- سرگرمی و بازی های ریاضی

هرچقدر در زمینه ریاضی تمرین بیشتری داشته باشید ظرفیت‌های هوشی‌تان بیشتر شکوفا می‌شود. در همین راستا می توانید از بازی های ریاضی نظیر حل کردن جداول سودوکو کمک بگیرید. امروزه در گوشی‌های هوشمند بازی‌های ریاضی متنوعی وجود دارد که در کنار سرگرمی به بالا رفتن قدرت منطق و ریاضی شما کمک می‌کند.

5- به علت مسائل پیرامون توجه کنید

سعی کنید هنگامی که به پدیده‌های گوناگون فکر می‌کنید، علل و ریشه‌های آن را در نظر بگیرید. سعی کنید به سادگی از کنار موضوعات رد نشوید و دیدی سطحی به وقایع زندگی نداشته باشید. تلاش برای کشف علت موضوعات به شما کمک می‌کند تا تفکر منطقی را بیش از پیش در خود پرورش دهید.

مشاغل مناسب برای افرادی که هوش منطقی و ریاضی بالایی دارند

با توجه به مشخصه‌های خاص افراد با هوش منطقی و ریاضی بالا می‌توان گفت که آن‌ها در برخی مشاغل عملکرد بالاتری از خود به نمایش می‌گذارند که از جمله آن‌ها باید به حسابداری، برنامه نویسی، تدریس ریاضی، مهندسی، اقتصاددان، تحلیل‌گر بورس، مشاور مالی و فیزیکدان اشاره کرد. اگر قبلا تست هوش داده‌اید و اکنون می‌خواهید متناسب با ظرفیت‌های ذهنی خاص خود یک شغل مناسب انتخاب کنید، دریافت خدمات مشاوره شغلی تا حد زیادی به شما یاری می‌رساند. برای آشنایی با روش های کشف استعداد کودکان کلیک کنید.

اقدامات لازم برای ارتقای هوش ریاضی

فراهم کردن محیطی مناسب برای یادگیری یکی از وظایف والدین است. برای آن که کودک‌تان بتواند در بزرگسالی بهترین خودش باشد، می‌توانید از  استعدادیابی کودکان به منظور پاسخ به سوالات زیر استفاده کنید.

چه کلاس آموزشی کودکم را ثبت نام کنم؟

از چه سنی کودکم را کلاس ثبت نام کنم؟

کدام هوش کودکم بیشتر است؟

چطوری هوش ریاضی فرزندم را تقویت کنم؟

چه اسباب بازی هایی برای فرزندم بخرم؟

چه روشی برای آموزش ریاضی به فرزندم مناسب است؟

فرزندم چه کاره شود بهتر است؟

کدام مدرسه کودکم را نام نویسی کنم؟

چیکار کنم که در آینده با فرزندم دچار مشکل نشوم؟

چطور کودکم را سالم بزرگ کنم؟

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی کودک و مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

راه های تشخیص هوش ریاضی منطقی در کودک چیست؟

برای اطلاع دقیق از این موضوع می‌توانید به یک روانشناس مراجعه کرده و از وی بخواهید تا از فرزندتان تست هوش بگیرد. تست هوش گاردنر از جمله آزمون‌هایی است که می‌تواند اطلاعات بسیار مفیدی در این زمینه در اختیار شما قرار دهد.

منبع: هوش ریاضی و منطقی چیست



:: برچسب‌ها: هوش ریاضی و منطقی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 628
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 7 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

هوش زبانی و کلامی مفهومی است که برای اولین بار در نظریه هوش‌های چندگانه هواردگاردنر مطرح شد. در این نظریه،گاردنر به جای ارائه یک نمره تحت عنوان ضریب هوشی یا IQ ، هوش را به اجزای مختلفی تقسیم کرد که هوش زبانی و کلامی یکی از آن‌هاست. افرادی که هوش زبانی بالایی دارند معمولا عاشق نوشتن هستند، به ادبیات علاقه مندند، بیش از دیگران از کتاب خواندن لذت می‌برند و درک بالایی از محتوای کلام دارند. شما هم در بزرگسالی و هم در کودکی می توانید با انجام تست‌های مختلف استعدادیابی شده و آموزش‌های لازم را دریافت کنید. برای شروع می‌توانید مشاوره کودک دریافت نمایید.

منيع: هوش کلامی و زبانی چه ویژگی هایی دارد؟

تعریف هوش زبانی و کلامی

هوارد گاردنر در نظریه هوش‌های چندگانه، 8 بعد (جدیدا بعد نهم اضافه شده) مختلف را برای هوش در نظر گرفت که هوش زبانی و کلامی یکی از آن‌ها ست. این هوش به میزان توانایی هر کس در درک کلام چه به صورت شفاهی و چه به صورت نوشتاری و توانایی او برای کاربرد زبان اشاره دارد. در نتیجه می‌توان گفت کسانی که هوش زبانی و کلامی بالایی دارند، در یادگیری زبان‌های مختلف عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند و اغب بیش از دیگران از موضوعاتی نظیر ادبیات استقبال می‌کنند. برای آشنایی با سایر انواع هوش کودکان کلیک کنید.

 

چه کسانی دارای هوش کلامی و زبانی بالایی هستند

کسانی که در تست هوش گاردنر نمرات بالایی در زمینه هوش زبانی به دست می‌آورند، اغلب مشخصه‌های به خصوصی دارند که آن‌ها را از سایر افراد جدا می‌کند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم. برای آشنایی بیشتر با روش‌های استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

1- گستره واژگان و لغات زیادی دارند

داشتن گستره واژگانی بسیار بالا یکی از مشخصه‌های بارز کسانی است که نمرات خوبی در زمینه هوش کلامی و زبانی به دست می‌آورند. در حقیقت این افراد در گفتگوهای روزمره می‌توانند از طیف وسیعی از کلمات استفاده کنند که این امر به آن‌ها کمک می‌کند تا همواره بتوانند راحت‌تر از دیگران مفهوم کلام خود را منتقل کرده و در مقابل کلام دیگران را نیز  راحت‌تر درک کنند.

2- حافظه خوبی در زمینه واژگان دارند

کسانی که دارای هوش زبانی و کلامی بالایی هستند، اغلب حافظه بسیار خوبی در این زمینه دارند. برای مثال آن‌ها ساده‌تر از دیگران می‌توانند اشعار شاعران را حفظ کنند یا در صحبت‌های روزانه خود از اشعار یا نقل قول‌های نویسندگان استفاده نمایند.

3- علاقه مند به نوشتن

توانایی زبانی و کلامی بالا اکثرا منجر به علاقه مندی این افراد به نویسندگی می‌شود. در همین راستا شاید شما هم دیده باشید که بعضی‌ها از همان سنین کم در زمینه نوشتاری قوی‌تر از دیگران هستند، در درس انشا عملکرد بالایی دارند و در آینده برای نویسندگی یا شاعر شدن از خود تمایل بیشتری نشان می‌دهند.

4- به مطالعه و کتاب خواندن علاقه مند هستند

همانطور که گفته شد کسانی که دارای هوش زبانی و کلامی بالایی هستند، درک عمیق‌تری نسبت به معنای کلام دارند. همین مسئله باعث می‌شود که بیش از سایرین از خواندن کتاب‌ها و داستان‌های مختلف لذت ببرند. این مسئله می‌تواند از آن‌ها کتاب خوان‌های حرفه‌ای بسازد. کتابخوانی نیز با افزایش گنجینه لغات باعث ارتقای هرچه بیشتر توانمندی‌های زبانی می‌شود.

5- به راحتی زبان دوم و سوم فرا می گیرند

یادگیری زبان‌های جدید برای کسی که دارای هوش زبانی و کلامی بالایی هست، کار چندان دشواری نیست. چرا که آن‌ها قواعد زبانی را راحت‌تر از سایر افراد درک می‌کنند و همچنین در به کار بردن زبان جدید نیز می‌توانند ماهرانه‌تر عمل نمایند.

 

آیا راهی برای ارتقای هوش زبانی و کلامی هست؟

هوش در نظریه گاردنر مفهومی باثبات و غیرپویا نیست. بلکه عوامل محیطی و تلاش‌های فردی می‌تواند در ارتقای آن تاثیرگذار باشد و در نهایت منجر به افزایش عملکرد فرد در زمینه دلخواه شوند. اما قبل از این کار بهتر است با کمک متخصص به کشف استعداد کودک کلیک کنید. در ادامه به چند توصیه اشاره کرده‌ایم که به شما کمک می‌کنند، هوش زبانی و کلامی را در خود تقویت نمایید.

1- بنویسید و بنویسید

نوشتن یکی از راه‌های بسیار موثری است که به شما در ارتقای هوش زبانی و کلامی کمک می‌کنند. در هنگام نوشتن مجبور می‎‌شوید به طور درست‌تری از دستور زبان استفاده کنید و در قالب کلمات گوناگون معنای کلام خود را به مخاطب منتقل نمایید. هرچقدر این کار را بیشتر تمرین کنید ظرفیت زبانی شما نیز به میزان بیشتری افزایش خواهد یافت. در نتیجه با فعالیت‌های ساده‌ای نظیر خاطره نویسی، بازکردن یک صفحه شخصی و ارائه محتواهای گوناگون در فضای مجازی می‌توانید این فرصت را در اختیار خود قرار دهید که مهارت‌های کلامی‌تان را بهبود ببخشید.

2- بالا بردن هوش کلامی و زبانی با مطالعه

هرچقدر که مطالعه کمتری داشته باشید، طبیعتا گنیجنه لغات شما نیز پایین‌تر خواهد بود. همین مسئله باعث می‌شود که در تست هوش گاردنر نمره پایین‌تری دریافت کنید. در نتیجه یکی از راه‌هایی که به شما کمک می‌کند تا ظرفیت هوش زبانی و کلامی خود را بالا ببرید، این است که بیش از پیش کتاب بخوانید و سعی کنید گستره واژگانی خود را افزایش دهید.

3- کلمات جدید را جستجو و یاد بگیرید

همانطور که پیش‌تر تاکید کردیم، گنجینه لغات یکی از فاکتورهای بسیار تعیین کننده در میزان هوش زبانی و کلامی شماست. در نتیجه اگر می‌خواهید سطح هوش خود را در این زمینه بالا ببرید، باید به دنبال افزایش دایره لغات خود باشید. برای این کار می‌توانید از خواندن کتاب، افزایش گفتگو و معاشرت با دیگران و استفاده از بازی‌ها یا برنامه‌های طراحی شده در این زمینه کمک بگیرید.

4- هوش کلامی خود را در موقعیت های مختلف بسنجید

سخنرانی‌ها یا ارائه‌های درسی یکی از فرصت‌های مناسبی است که به شما اجازه می‌دهد تا از دانش کلامی خود استفاده کرده و به مرور زمان آن را بهبود ببخشید. در حقیقت هرچقدر تجربه شما در زمینه سخرانی بیشتر شود، خودتان هم متوجه می‌شوید که تسلط بالاتری روی کلام پیدا می‌کنید و می‌توانید ارتباط بهتری با مخاطبان خود بگیرید. از دیگر مزایای این کار این است که به بالا رفتن اعتماد به نفس‌تان کمک کرده و می‌تواند اضطراب‌های شما را کاهش دهد.

5- انجام بازی هایی که نیاز به هوش کلامی دارند

بازی‌های کلامی مختلفی وجود دارند که به افزایش مهارت‌های زبانی کمک می کنند. برای مثال حل جداول مختلف، یا بازی‌هایی که در آن افراد باید یک کلمه به خصوص را حدس بزنند و تمرین جمله سازی از دیگر روش‌هایی است که می‌تواند در ارتقای ظرفیت‌های زبانی کمک کننده باشد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی کودک و مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

کدام شغل ها مناسب کسانی است که هوش زبانی و کلامی بالایی دارند؟

نویسندگی، پرداختن به شعر، گویندگی، دوبلاژ، نمایشنامه نویسی و ویراستاری از جمله مهم‌ترین علاقه مندی‌های شغلی کسانی است که هوش زبانی و کلامی بالایی دارند.

منيع: هوش کلامی و زبانی چه ویژگی هایی دارد؟



:: برچسب‌ها: هوش کلامی و زبانی چه ویژگی هایی دارد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 613
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : شنبه 7 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

آیا ترک اعتیاد به تریاک در خانه امکان پذیر است؟ تریاک یکی از شایع ترین و پرمصرف ترین مواد مخدر است که امروزه افراد زیادی درگیر اعتیاد به آن هستند. با توجه به پیامد ها و عوارض مصرف این ماده بر روی جسم و روان در بلند مدت، ترک اعتیاد به تریاک در خانه یا کمپ و مراکز ترک اعتیاد ضرورت دارد. بسیاری از افراد به هر دلیلی نسبت به ترک اعتیاد در کمپ نگرش منفی دارند و به همین دلیل ترجیح می دهند تا فرایند ترک اعتیاد را در خانه انجام دهند. توصیه می کنیم قبل از شروع ترک اعتیاد حتما با متخصصین ترک اعتیاد مشورت کنید؛ این صورت می توانید بهترین روش ترک اعتیاد را انتخاب نمایید. در این مقاله به بررسی ترک اعتیاد به تریاک در خانه پرداخته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترک تریاک کلیک کنید.

منبع: ترک اعتیاد به تریاک در خانه

ترک اعتیاد به تریاک در خانه

تریاک به طور سنتی از دیرباز در کشور به روش‌های مختلف مصرف می‌‌شود و برخی آن را ماده‎‌ای بی‌خطر و حتی گاه شفا بخش می‌دانند، غافل از آثار و نشانه‌های اعتیاد آن؛ برای آشنایی با آثار مصرف تریاک کلیک کنید و در ادامه با پیامدهای نادیده گرفتن آثار آن آشنا شوید.

1. ترک اعتیاد به تریاک در خانه | خطر اعتیاد دوباره 

تقریبا۶۰ درصد افرادی که اعتیاد را به تنهایی پشت سر می‌گذارند، بعد از گذشت یک دهه مجددا معتاد می‌شوند. این درحالی است خطر اعتیاد دوباره در افرادی که از مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر استفاده کردند، بسیار کمتر است.

بیشتر بخوانید : علائم اعتیاد به تریاک

2. ترک ناموفق 

بیشتر کسانی که چند دوره ترک اعتیاد ناموفق را پشت سر می‌گذارند، دیگر تمایلی به ترک پیدا نمی‌کنند و تا آخر عمر خود معتاد باقی می‌مانند. پس ترک‌های ناموفق زنگ خطری جدی برای اعتیاد دائمی است و باید از آن جلوگیری شود.

3. خطرات جسمی

دوره 12 روزه بعد از شروع به ترک تریاک، دوره‌ای است که با درد و خماری همراه می‌شود و حتی در مواردی منجر به تشنج یا سکته نیز می‌گردد . افرادی که بدون نظارت پزشک اقدام به ترک خودسرانه می‌کنند باید از عوارض جسمی خطرناک آن نیز مطلع باشند.

4. ترک اعتیاد به تریاک در خانه | مشکلات روحی

اعتیاد علاوه بر بیماری‌های جسمی باعث بیماری‌های روحی خطرناک مثل افسردگی، اضطراب، ناتوانی در حل مسئله، افکار خودکشی و… می‌شود. افرادی که در کمپ یا زیر نظر روانشناس اقدام به ترک می‌کنند درباره این مشکلات هم صحبت کرده و به حل آن‌ها می‌پردازند. اما افرادی که در خانه بدون پشتیبانی اقدام به ترک می‌کنند مشکلات روحی بیشتری را برای خود ایجاد خواهند کرد.

5. هزینه و زمان بیشتر 

چون ترک در منزل به صورت غیر استاندارد و غیر حرفه‌ای صورت می‌گیرد، مدت زمان بیشتری طول کشیده و هزینه‌های مادی و غیر مادی بیشتری نسبت به ترک در کمپ خواهد داشت.

6. ترک اعتیاد به تریاک در خانه | اعتیادهای جدید 

برخی افراد برای ترک اعتیاد تریاک در منزل، به‌صورت خودسرانه و بدون نسخه پزشک اقدام به تهیه و مصرف داروهای مختلف از جمله متادون، بوپرنورفین و سایر داروهای مسکن می‌کنند. مصرف خودسرانه این نوع داروها نه تنها باعث ترک اعتیاد به ماده مخدر مورد مصرف نمی‌شود، بلکه در اکثر موارد بیمار علاوه بر ماده مخدر مورد مصرف، به این داروها نیز اعتیاد پیدا می‌کند. برای کسب اطلاعات در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید. 

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد

روش درست ترک تریاک در منزل

ترک اعتیاد به تریاک در خانه، اصول خود را دارد. این اصول صحیح به شرح زیر می‌باشد:

1. مشخص کردن مدت زمان مصرف

احتمال موفقیت در این نوع ترک، بیشتر برای افرادی وجود دارد که اعتیاد شدیدی به تریاک ندارند و دوز مصرفی آن‌ها پایین است. در افرادی که بیش از 1 سال و با دوز بالا مصرف کننده مواد بوده‌اند ترک در خانه جوابگو نیست و خطرات بسیار زیادی نیز دارد. 

2. ترک اعتیاد به تریاک در خانه | تحت نظر غیر مستقیم پزشک باشید

چون امکان اورژانسی شدن وضعیت بیمار و از کار افتادن علائم حیاتی در زمان سم زدایی و سیر درمان وجود دارد، بهتر است حتما با مشاور ترک اعتیاد یا پزشکتان به صورت تلفنی در ارتباط باشید یا هرروز در مطب چکاپ شوید. از طرف دیگر در دوره ترک، شما نیاز به مصرف داروهایی نظیر متادون و ب 2 و مسکن‌ها دارید . این داروها در صورت مصرف خودسرانه خطر اعتیاد جدیدی را به همراه دارند.

بیشتر بخوانید : شربت تریاک

 

ترک اعتیاد به تریاک در خانه | انواع روش های ترک

روش‌های ترک اعتیاد عبارتند از:

1. ترک ناگهانی

این روش که به ترک سقوط آزاد و یابوئی معروف است، با ترک یک باره و ناگهانی مواد انجام می‌گیرد. اصطلاح ترک يابوئي به این دلیل گفته می‌شود كه در واقع تحمل عوارض و دردهاي ناشي از قطع سريع مواد به حدي است كه قدرت و توان حيواني چون يابو را طلب مي‌كند. این نوع ترک ریسک بالایی داشته و حتی در مواردی  باعث صرع و تشنج، سکته، توهم و هذیان می‌گردد.

2. ترک سنتی یا تدریجی

برحی افراد تلاش می‌کنند که خودشان مواد مخدر را به صورت تدریجی کنار بگذارند. در این روش باید به مرور زمان میزان مصرف مواد را کاهش دهید تا در آخر نیاز به مصرف به طور کامل از بین برود. این روش از روش‌های مرسوم ترک اعتیاد به تریاک در خانه است و حتما باید زیر نظر مشاور ترک اعتیاد انجام شود.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد در خانه  [/box]

3. ترک اعتیاد به تریاک در خانه | روش‌های سنتی برای ترک تریاک

ترک اعتیاد به تریاک با اسفاده از روش‌های سنتی نیز انجام می‌گیرد که به شرح زیر هستند:

ترک تریاک با عسل

در این روش شما باید عسل یا شیره انگور را با ژل آلوورا ترکیب کنید و هر 8 ساعت یک قاشق مربا خوری از آن نوش جان کنید.

ترک تریاک با اسپند

در این روش ابتدا شاخ و برگ اسپند را پودر کرده و بعد از آن ۲ الی ۱۰ گرم از شاخ برگ پودر شده را کف دستتان بریزید و مقداری دانه‌ی اسپند به آن اضافه کنید. البته باید مراقب باشید ‌که دانه‌های اسپند پودر نشود چرا که سمی خواهند شد. آن‌ها را با انگشت شست نرم کرده و بخورید. با این روش بدون درد استخوان و خماری قادر خواهید بود تا مصرف تریاک را قطع نمایید.

ترک اعتیاد به تریاک در خانه | مایعات و دمنوش

مایعات و دمنوش‌ها با کمک به دفع سموم بدن به مرحله سم زدایی کمک می‌کنند اما مصرف آن‌ها به تنهایی کافی نیست. توصیه می‌شود که برای ترک از یک متخصص کمک بگیرید. برای اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

سندروم بعد از ترک تریاک چگونه است؟

حمله‌های هیجانی و ترسیدن، ناخوشی، بی قراری و احساس ناامنی، شکاک بودن، ناامیدی و افسردگی، سرما و لرزش بدن در اثر سرما با وجود گرم بودن بودن محیط، عطسه، آبریزش بینی و آب ریزی چشم، اسهال و استفراغ و مشکلات عروقی، بی‌حوصله بودن و خستگی و بی‌خوابی یا بدخوابی و درد نسبتا زیاد است.

بله امکان ترک اعتیاد به تریاک در خانه وجود دارد ولی باید قبل از گرفتن هر تصمیمی از یک متخصص ترک اعتیاد مشاوره بگیرید.

منبع: ترک اعتیاد به تریاک در خانه



:: برچسب‌ها: ترک اعتیاد به تریاک در خانه ,
:: بازدید از این مطلب : 635
|
امتیاز مطلب : 39
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : شنبه 7 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

کشف استعداد کودکان برای هر پدر و مادری اهمیت زیادی دارد. هر کودکی دارای برتری هایی در زمینه های مختلفی است که با شناخت آن ها می‌توانید زمینه های توسعه فردی فرزندتان را فراهم کنید. گاه والدین بدون در نظر گرفتن توانایی کودک، او را در کلاس های مختلف ثبت نام کرده تا بلکه به یکی از آن ها علاقه نشان داده و یا بتوانند پیشرفت چشم گیری کنند. این روش که به آن آزمون و خطا می‌گوییم منجر به صرف هزینه های مازاد و اتلاف وقت می‌شود. خیلی اوقات هم کودک به سر مقصد نهایی خود نمی‌رسد. پس برای حل این مسائل بهتر است از همان ابتدا برای کشف استعداد کودک خود اقدام کرده و با دریافت مشاوره کودک با اطمینان قدم بردارید.

منبع: کشف استعداد کودکان

چرا باید برای کشف استعداد کودکان اقدام کرد؟

استعداد یک پدیده ذاتی است و همه با یکسری توانایی‌های بالقوه به دنیا می‌آیند، اما لزوما همه انسان‌ها از توانمندی‌های منحصر به فرد خود آگاه نمی‌شوند. در حقیقت شکوفا شدن استعدادها اتفاقی است که از تعامل فاکتورهای زیستی و محیطی پدید می‌آید. در ابتدا باید به طور زیستی یکسری از قابلیت‌ها را به ارث برد و سپس باید در محیطی قرار گرفت که زمینه پرورش این قابلیت‌ها فراهم شود.

بهترین زمان برای فراهم شدن بستر مناسب جهت پرورش استعدادها دوران کودکی است. از همین رو والدین در این دوران باید توانمندی‌های خاص فرزند خود را بهتر بشناسند و آن‌ها را در مسیری قرار دهند که احتمال موفقیت بیش از همه امکان‌پذیر است. برای آشنایی با بهترین سن استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

روش های مناسب برای کشف استعداد در کودکان چیست؟

اگر به دنبال این هستید که استعدادهای نهفته فرزندتان را پیدا کنید کمک گرفتن از برخی راهکارهای روانشناسی راهگشا خواهد بود. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

1- حق انتخاب را به کودک بدهید

یکی از روش‌های بسیار موثر در کشف استعداد کودکان این است که به او حق انتخاب بدهید و ببینید به طور ذاتی بیشتر به سمت چه فعالیت‌هایی کشیده می شود. خیلی مهمه که در دوران کودکی کمترین سوگیری در هدایت فرزندتان داشته باشید. اجازه دهید کودک براساس استعدادهای نهفته خودش هدایت شود. برای این کار باید تا حد زیادی به رفتارهای فرزندتان دقت داشته باشید و ترجیحات رفتاری او را به درستی دریابید.

2- به انتخاب ها و سلیقه او ارج بدهید

تلاش کنید در طی مشاهدات روزمره‌ای که از فرزندتان دارید، ببینید بیشتر به چه چیزهایی علاقه نشان می‌دهد. برای مثال اگر دائما ازتون می‌خواهد برایش کتاب بخوانید، از حفظ کردن اشعار لذت می‌برد و نسبت به سنش از دایره لغات گسترده‌ای استفاده می‌کند، احتمالا از نظر کلامی هوش بالایی دارد. همچنین علاقه به درست کردن پازل، تبحر بالا در خانه سازی و کار با لگوها از هوش فضایی و بصری بالا حکایت دارد.

در نتیجه می‌توانید به بازی‌ها و علاقه مندی‌های فرزند خود دقت کرده و از آن‌ها به عنوان یک راهنمای مهم در کشف استعدادش کمک بگیرید. در میان گذاشتن این موارد با یک روانشناس متخصص در حیطه کودک می‌تواند اطلاعات بسیار بیشتری در مورد ظرفیت‌های ذهنی کودک در اختیار شما قرار دهد.

3- قبول کنید که او می تواند اشتباه کند

برخی از پدرومادرها دوست دارند فرزندشان همیشه بهترین باشد. همین مسئله باعث می‌شود که هرگز انتظار شکست و اشتباه نداشته باشند. در نتیجه تلاش می‌کنند آنچه به نظر خودشان بهتر است را برای کودک انتخاب کرده و او را در مسیرهای از پیش تعیین شده‌ای قرار دهند. این کار یکی از برگترین اشتباهاتی است که استعدادهای فرزندتان را خفه می‌کند. در نتیجه بپذیرید که فرزندتان همانند همه انسان‌ها هرگز کامل نیست. او نیاز دارد که از طریق آزمون و خطا در سنین کودکی و نوجوانی به مرور هویت دلخواه خود را پیدا کند و زمینه‌ای برای کشف و بروز استعدادهای خود بیابد.

4- به دوستان و روابط میان فردی فرزندتان توجه کنید

برخی از کودکان جدل از آموزش‌هایی که دریافت می‌کند از همان ابتدا هوش اجتماعی بالاتری از خود نشان می‌دهند. در همین راستا می‌توانند احساسات دیگران را به خوبی درک کرده و با آن‌ها همدلی نمایند. کسانی که هوش اجتماعی بالایی دارند، معمولا قادرند روابط اجتماعی گسترده‌تری برقرار کنند و در کارهای گروهی عملکرد بالاتری داشته باشند. از همین رو اگر می‌خواهید فرزندتان را به سمت فعالیت‌های اجتماعی سوق بدهید باید مهارت‌ها و توانمندی‌های او در این زمینه را لحاظ نمایید.

5- برای ارزیابی های تخصصی به مراکز مشاوره مراجعه نمایید

تست‌های هوش یکی از ابزارهای بسیار مفیدی هستند که در مورد توانمندی‌های گوناگون کودک اطلاعات بسیار مفیدی ارائه می‌کنند. با این حال توجه داشته باشید که تفسیر این تست‌ها حتما باید توسط متخصصین صورت بگیرد. برای آشنایی با انواع هوش کودک کلیک کنید.

روانشناسان بالینی از جمله متخصصینی هستند که در زمینه برگزاری آزمون‌های روانی آموزش دیده‌اند. در نتیجه یکی از راه‌های بسیار مطمئن برای کشف استعداد کودکان این است که به مراکز روانشناختی معتبر مراجعه کرده و از یک روانشناس بخواهید از فرزندتان تست‌های مربوطه را بگیرد.

آنچه که باید برای کشف و شکوفایی استعدادهای کودکان در نظر بگیرید

  • اجازه دهید خیال پردازی کند و رویاهایش را با شما در میان بگذارد.
  • در مورد چیستی پدیده‌ها از او سوال بپرسید و اجازه دهید ذهنش قدرت تحلیل بالاتری پیدا کند.
  • اجازه آزمون و خطا را به فرزندتان بدهید و همواره توقع نداشته باشید که او در همه چیز بهترین باشد.
  • فرزندتان را با علایق و سلایق خود محدود نکنید.
  • برنامه متنوعی برای گذراندن اوقات فراغتش در نظر بگیرید و تلاش کنید او را با ابعاد مختلف زندگی آشنا کنید. برای مثال پرداختن به فعالیت‌های هنری، ورزش، بازی‌های بدنی مختلف و کتابخوانی باید در برنامه زندگی کودک قرار بگیرد.
  • هرگز توانمندی‌های کودک را با دیگران مقایسه نکنید. تلاش کنید این پیام را به او منتقل نمایید که هر انسانی منحصر به فرد است و ویژگی‌های خاص خود را دارد.
  • هرگز از اجبار برای آموختن موضوعات مختلف به کودک استفاده نکنید.
  • برای نظرات و علایق خاص فرزند خود ارزش قائل باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی کودک و مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: کشف استعداد کودکان



:: برچسب‌ها: کشف استعداد کودکان ,
:: بازدید از این مطلب : 684
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : شنبه 7 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

سن استعدادیابی کودک از جمله موضوعاتی است که پدر و مادرها حتما باید به آن توجه نمایند. بر اساس نظر متخصصان کودک بهترین زمان برای استعدادیابی کودکان حدود 3 الی 6 سالگی می‌باشد. در این بازه انجام آزمون های هوش و انواع تست های روانی مرتبط به والدین کمک می کند تا توانمندی‌های منحصر به فرد فرزند خود را بشناسند و با اطلاعات بیشتر زمینه را برای رشد این توانمندی‌ها فراهم نمایند. اگر هنوز از فرزندتان هیچ گونه تست های مربوط به استعدادیابی گرفته نشده، جای نگرانی نیست، در هر سنی که نوجوان تان هست می‌توانید اقدام کنید، اما هر چه زودتر اینکار را بکنید بهتر است. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع: بهترین سن استعدادیابی کودکان

بهترین سن استعدادیابی کودک چند سالگی است؟

دوره کودکی از نظر رشدی دوره بسیار حساس و مهم زندگی است. مغز کودکان به سرعت در حال رشد و تغییر بوده و قدرت یادگیری در این سنین بسیار بالا است. این روند با افزایش سن به مرور کاهش می‌یابد به طوری که اکثر بزرگسالان درمی‌یابند دریافت مطالب در سنین پایین‌تر برای آن‌ها راحت‌تر بوده است و گویی گنجایش سنی برای پردازش مطالب گوناگون در دوره کودکی بیش از هر زمانی وجود دارد.

در نتیجه اگر به دنبال کشف استعداد فرزند خود هستید باید از همان سنین کودکی برای این کار اقدام کرده و براساس اطلاعاتی که به دست می‌آورید، بستر مناسبی را برای شکوفایی استعدادهای فرزندتان فراهم کنید. طبق نظر کارشناسان از آنجایی که کودکان در سنین 3 تا 6 سالگی هنوز تحت آموزش‌های حرفه‌ای قرار نگرفته‌اند، ذهنشان سوگیری خاصی پیدا نکرده و به عبارت دیگر کاملا بکر است. از همین رو بهتر است که استعدادیابی در این برهه زمانی انجام شوند. برای آشنایی با روش های استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

اقداماتی که باید در هر سن برای استعدادیابی کودک خود انجام دهید

برای اینکه در سنین 3 تا 6 سالگی استعدادهای کودک خود را کشف کنید، بهترین کار این است که به یک متخصص کودک مراجعه نموده و از او بخواهید تا از فرزندتان تست هوش بگیرد. امروزه آزمون‌های بسیار پیشرفته‌ای وجود دارد که به شما کمک می‌کند با توانمندی‌های بالقوه فرزند خود در جنبه‌های مختلف آشنا شوید.

تست هوش وکسلر و تست ارزیابی هوش‌های چندگانه گاردنر از جمله رایج‌ترین ابزارهایی هستند که روانشناسان برای استعدادیابی کودکان از آن‌ها بهره می‌گیرند. متخصص به کمک مشاهده دقیق، توجه به علاقه‌مندی‌های خاص کودک و قدرت انتخاب او از همان سال‌های ابتدایی کمک می‌کند تا برترین هوش فرزندتان را کشف کرده و برای پرورش آن روش مناسبی انتخاب نمایید. برای کشف استعداد کودکان کلیک کنید.

چرا باید در سنین کودکی استعدادیابی کرد؟

استعدادها امری ذاتی هستند که منجر به وجود یکسری توانمندی‌های بالقوه در انسان می‌شوند. اما همه کسانی که در زمینه‌های مختلف استعداد دارند، لزوما به موفقیت دست پیدا نمی‌کنند. چرا که استعداد برای شکوفا شدن به بستر مناسب نیاز دارد. اگر در سنین کودکی و نوجوانی مسیر درستی برای پروش ظرفیت‌ها پیدا نشود، ممکن است هرگز از قابلیت های منحصر به فردتان مطلع نشوید و در نتیجه استعدادهایتان هدر رود. از همین رو اگر والدین باید به موقع برای استعدادیابی فرزندشان اقدام نمایند تا او شانس بیشتری در یافتن مسیر درست زندگی داشته باشند.

استعدادیابی در چه حوزه هایی صورت می گیرد؟

در گذشته بیشتر نظریه پردازان هوش و استعداد را به عنوان یک مفهوم کلی در نظر می‌گرفتند و برای ارزیابی آن نیز از یک شاخص کلی تحت عنوان ضریب هوشی یا همان IQ استفاده می‌کردند. اما به مرور زمان نظریه‌پردازانی نظیر هوارد گاردنر با مطرح کردن هوش‌های چندگانه به این موضوع پرداختند که هوش و استعداد ابعاد مختلفی دارد که هرکدام باید به طور جداگانه مورد ارزیابی قرار بگیرد.

در همین راستا گاردنر در تئوری خود به هوش‌های کلامی، منطقی و ریاضی، بصری و فضایی، موسیقیایی، بدنی و جنبشی، هوش درون فردی، برون فردی و طبیعت گرایی اشاره کرد. در نتیجه نداشتن استعداد در یک زمینه به این معنا نیست که او به طور کل نمی‌تواند آدم توانمندی در زندگی باشد. بلکه ممکن است در حوزه دیگری هوش و استعداد داشته باشد که شما هنوز آن را شناسایی نکرده‌اید.

تفاوت نتیجه استعدادیابی در سنین مختلف

استعداد امری است که به طور زیستی و بالقوه در وجود هرکس نهفته شده است. در نتیجه در هر سنی که برای استعدادیابی مراجعه کنید نتایج مشابهی به دست خواهید آورد. آنچه باعث می‌شود که سنین کودکی بیش از هر زمانی برای کشف استعدادها مورد تاکید قرار بگیرد این است درک زودتر توانمندی‌ها زمینه‌ای فراهم می‌کند که که انتخاب‌های تحصیلی و شغلی مناسب‌تری پیش رویتان قرار بگیرد و در نتیجه احتمال موفقیت در زندگی نیز بالا رود. برای آشنایی با انواع روش های استعدادیابی با توجه به سن کودک روی لینک های زیر کلیک کنید.

استعدادیابی کودک دو ساله

استعدادیابی کودک سه ساله

استعدادیابی کودک چهار ساله

استعدادیابی دانش آموزان

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

در چه سنی فرزندم را استعدادیابی باید بکنیم؟

فرزند شما در هر سنی که باشد می‌توانید برای استعدادیابی او اقدام کنید. بهترین سنین را 3 تا 6 سال عنوان کرده اند، اما در استعدادیابی در سنین نوجوانی و اوایل جوانی بسیار مفید خواهد بود.

منبع: بهترین سن استعدادیابی کودکان



:: برچسب‌ها: بهترین سن استعدادیابی کودکان ,
:: بازدید از این مطلب : 596
|
امتیاز مطلب : 47
|
تعداد امتیازدهندگان : 15
|
مجموع امتیاز : 15
تاریخ انتشار : شنبه 7 خرداد 1401 | نظرات ()