آیا روشهای تست متادون را میشناسید؟ متادون، از مواد اعتیادآور صنعتی و گروه شبه مخدرها به شمار میآید. این ماده مخدر به شکل قرص، شربت و پودرهای کریستالی سفید وجود دارند. متادون درمان پزشکی دارد و به عنوان مسکن و داروی ترک اعتیاد مورد استفاده قرار میگیرد اما امروزه بسیاری از افراد برای ترک اعتیاد خود، خودسرانه اقدام به مصرف آن کرده و در نتیجه به خود متادون اعتیاد پیدا میکنند. در بسیاری از موقعیتهای اجتماعی همچون استخدام و ازدواج، لزوم تست اعتیاد و متادون وجود دارد. در ادامه مقاله به بررسی کامل تست متادون و دلایل منفی منفی شدن تست میپردازیم. برای آشنایی با بهترین روشهای ترک اعتیاد به متادون تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. برای دریافت خدمات ترک اعتیاد کلیک کنید.
[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست [/box]
منبع: تست اعتیاد به متادون
کاربرد متادون
متادون، مسکن و مواد اعتیادآور صنعتی است که از آن برای رهایی از تریاک، هروئین و گاهی اوقات برای تسکین درد استفاده میشود. مدت تاثیر داروی متادون حدود 24 الی 48 ساعت و هروئین حدود 2 الی 3 ساعت است که زمان اثربخشی بیشتری دارد و پزشک فقط در شرایط خاص و دوز کم آن را برای بیمار تجویز میکند.
بنابراین دارو به دلیل وابستگی زیاد و اعتیادی که برای مصرف کننده ایجاد میکند باید با تجویز پزشک مصرف شود. برای بیمارانی که از لحاظ جسمی و سنی توانایی ترک را ندارند یا بیماری خاصی دارند و به دلیل توان بدنی ضعیف و اینکه برای آنها امکان سم زدایی برای ترک وجود ندارد، میتوان داروی متادون را با تجویز پزشک جایگزین مواد مخدر مصرفی کرد. برای آشنایی با علائم اعتیاد به متادون کلیک کنید.
تست متادون چگونه انجام می شود؟
تست متادون به 2 صورت آزمایشگاهی و غربالگری صورت میگیرد. احتمال خطا در این تست وجود دارد به همین جهت بهتر است از طریق تستهای آزمایشگاهی اقدام کرد چرا که درصد خطا و تقلب نسبت به کیتهای تشخیص متادون کمتر است. تست متادون به شیوههای متفاوتی انجام میشود که در زیر به این شیوهها اشاره کردهایم.
1. تست ادرار متادون
تست ادرار روشی ارزان و رایج میباشد که البته در آن امکان خطا وجود دارد به طوری که با مصرف بعضی از داروهای درمانی یا نوشیدن آب زیاد میتوان نتیجه تست را تغییر داد. با نوشیدن آب زیاد ادار فرد رقیق شده و به دلیل رنگ و شفافیت ادرار، احتمال دارد نمونه پذیرفته نشود که قطعا دقت انجام تست در آزمایشگاه های معتبر و مورد تایید بالاتر است. متادون تا 3 روز بعد از مصرف در ادرار قابل تشخیص بوده و احتمال دارد شخص برای منفی شدن تست خود در این مدت متادون مصرف نکند.
2. تست اعتیاد به متادون با موی سر
با وارد شدن ماده مخدر به بدن، تمام سلولها از فولیکولهای موی سر گرفته تا ناخنها به آن آلوده میشوند. تست موی سر، آزمایش آسان و مطمئنی است و در صورتی که شخص موهای سرش را کوتاه نکند، این تست مصرف متادون در حدود 90 روز گذشته را نشان میدهد. ضمن اینکه نمونه مو جهت تست را میتوان از قسمتهای دیگر بدن هم تهیه کرد.
اندازه لازم جهت تست مو کمتر از 2 و نیم الی 4 سانتی متر از ریشه میباشد. اعتبار و دقت این تست بیشتر از تست ادرار بوده و احتمال تقلب در آن بسیار کمتر از شیوههای دیگر است. همچنین این تست نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی دارد و به همین خاطر هزینه آن بیشتر از شیوهای دیگر است. در تست مو میتوان علاوه بر وجود متادون، مقدار آن را نیز نشان داد که این مزیت در تستهای دیگر وجود ندارد.
3. روش تست با تعریق
تست تعریق شیوه آسانی است. با این تست، امکان تشخیص مصرف متادون با گذشت چند هفته هم ممکن میباشد. البته اگر فرد تعریق زیادی داشته باشد، امکان دارد که در انجام تست مشکل ایجاد شده و تشخیص مدت زمان مصرف متادون را از بین ببرد.
4. روش تست با بزاق
تست بزاق روش جدیدتری برای تشخیص مصرف متادون میباشد. این تست شیوه آسانی است که نیاز به آزمایشگاه ندارد. در این تست، بزاق فرد توسط کارشناس گرفته میشود و احتمال تقلب در آن کم است. تست بزاق شیوهای عالی برای سنجش استفاده اخیر شخص بوده و امکان پی بردن به چند ماده مخدر به صورت هم زمان را نیز دارد. در این تست امکان تشخیص مصرف متادون با گذشت تقریبا 24 ساعت وجود دارد و نتیجه تست چند دقیقهای آماده می گردد.
5. تست متادون با کیت
کیت تست متادون، روش غربالگری محسوب میشود که در آن احتمال خطا به مراتب بیش از روشهای آزمایشگاهی است. زمان تشخیص متادون با کیت 72 ساعت پس از مصرف است که کیت را با قرار دادن در ادرار تست میکنند. نیازی نیست ناشتا باشید و در هر زمان از شبانه روز میتوانید این تست را انجام دهید. توجه کنید هر کدام از نوارهای تستی باید یک بار مصرف شوند.
برای استفاده از این کیتها، باید یک عدد نوار را در داخل مقداری از نمونه ادرار شخص (تقریبا 1 سانتی متر) قرار داده و 15 ثانیه صبر کنید. اگر سطح متادون بالاتر از 300 نانوگرم در میلی لیتر شد جواب مثبت است. نوار باید 15 ثانیه در نمونه قرار گرفته و پیش از خواندن نتیجه 5 دقیقه بر روی سطح صاف غیر جاذبی باشد. شرح جواب تست در 1 دقیقه ابتدایی یا 10 دقیقه بعد ایجاد خطا میکند و به طور کلی میتوان گفت که البته امکان خطای تکنیکی در این تست وجود دارد. در صورت مثبت شدن تست حتما برای ترک متادون اقدام کنید.
علل منفی شدن تست اعتیاد به متادون
نتیجه منفی تست به معنای عدم اعتیاد فرد نمیباشد. هر آزمایشی احتمال خطا دارد و با برخی روشها میتوان نتیجه آن را تغییر داد. از علل منفی شدن تست از طریق نمونه ادرار میتوان به تغییر در سطح ph ادرار از طریق افزودن خون، جوهر لیمو، سفید کننده و… اشاره کرد. همچنین استفاده از رقیق کنندهها در ادرار بر روی نمونه آن تاثیر میگذارد. تقلب در نمونه ادرار راه دیگری برای تغییر تست است؛ برای مثال با وجود حضور نمونه گیر شخص بیمار میتواند از طریق تخلیه سرنگی که نمونه فرد سالمی است به داخل ظرف نمونه تقلب کند.
از علل دیگر منفی شدن تست اعتیاد به متادون میتوان مصرف بی 2، مصرف داروهای ادرارآور، نوشیدن آب زیاد، فاصله زمانی و تداخلات دارویی را نام برد. در قضیه تداخل دارویی توجه داشته باشید که مصرف برخی داروها میتواند مقدار متادون خون را افزایش دهد پس اگر دارویی استفاده میکنید آن را به مسئول آزمایشگاه اطلاع دهید. برای آشنایی با سایر انواع تست اعتیاد کلیک کنید.
[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به متادون در خانه [/box]
برای دریافت مشاوره در زمینه متادون و تست تشخیصی اعتیاد به متادون می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا متادون در آزمایش اعتیاد ازدواج رویت میشود؟
خیر مگر تست اختصاصی متادون گرفته شود. در آزمایش ازدواج تنها مشتقات مورفین ارزیابی میگردد که شامل متادون نیست.
آیا احتمال مرگ با مصرف متادون وجود دارد؟
بله گاهی اوقات استفاده خودسرانه و در دوز بالا سبب مرگ میشود. به همین دلیل ضروری است که مصرف آن تحت نظر پزشک متخصص انجام گیرد. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
منبع: تست اعتیاد به متادون
:: برچسبها:
تست اعتیاد به متادون ,
:: بازدید از این مطلب : 469
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7