هوش زبانی و کلامی مفهومی است که برای اولین بار در نظریه هوشهای چندگانه هواردگاردنر مطرح شد. در این نظریه،گاردنر به جای ارائه یک نمره تحت عنوان ضریب هوشی یا IQ ، هوش را به اجزای مختلفی تقسیم کرد که هوش زبانی و کلامی یکی از آنهاست. افرادی که هوش زبانی بالایی دارند معمولا عاشق نوشتن هستند، به ادبیات علاقه مندند، بیش از دیگران از کتاب خواندن لذت میبرند و درک بالایی از محتوای کلام دارند. شما هم در بزرگسالی و هم در کودکی می توانید با انجام تستهای مختلف استعدادیابی شده و آموزشهای لازم را دریافت کنید. برای شروع میتوانید مشاوره کودک دریافت نمایید.
منيع: هوش کلامی و زبانی چه ویژگی هایی دارد؟
تعریف هوش زبانی و کلامی
هوارد گاردنر در نظریه هوشهای چندگانه، 8 بعد (جدیدا بعد نهم اضافه شده) مختلف را برای هوش در نظر گرفت که هوش زبانی و کلامی یکی از آنها ست. این هوش به میزان توانایی هر کس در درک کلام چه به صورت شفاهی و چه به صورت نوشتاری و توانایی او برای کاربرد زبان اشاره دارد. در نتیجه میتوان گفت کسانی که هوش زبانی و کلامی بالایی دارند، در یادگیری زبانهای مختلف عملکرد بهتری از خود نشان میدهند و اغب بیش از دیگران از موضوعاتی نظیر ادبیات استقبال میکنند. برای آشنایی با سایر انواع هوش کودکان کلیک کنید.
چه کسانی دارای هوش کلامی و زبانی بالایی هستند
کسانی که در تست هوش گاردنر نمرات بالایی در زمینه هوش زبانی به دست میآورند، اغلب مشخصههای به خصوصی دارند که آنها را از سایر افراد جدا میکند. در ادامه به چند مورد از مهمترین آنها اشاره کردهایم. برای آشنایی بیشتر با روشهای استعدادیابی کودکان کلیک کنید.
1- گستره واژگان و لغات زیادی دارند
داشتن گستره واژگانی بسیار بالا یکی از مشخصههای بارز کسانی است که نمرات خوبی در زمینه هوش کلامی و زبانی به دست میآورند. در حقیقت این افراد در گفتگوهای روزمره میتوانند از طیف وسیعی از کلمات استفاده کنند که این امر به آنها کمک میکند تا همواره بتوانند راحتتر از دیگران مفهوم کلام خود را منتقل کرده و در مقابل کلام دیگران را نیز راحتتر درک کنند.
2- حافظه خوبی در زمینه واژگان دارند
کسانی که دارای هوش زبانی و کلامی بالایی هستند، اغلب حافظه بسیار خوبی در این زمینه دارند. برای مثال آنها سادهتر از دیگران میتوانند اشعار شاعران را حفظ کنند یا در صحبتهای روزانه خود از اشعار یا نقل قولهای نویسندگان استفاده نمایند.
3- علاقه مند به نوشتن
توانایی زبانی و کلامی بالا اکثرا منجر به علاقه مندی این افراد به نویسندگی میشود. در همین راستا شاید شما هم دیده باشید که بعضیها از همان سنین کم در زمینه نوشتاری قویتر از دیگران هستند، در درس انشا عملکرد بالایی دارند و در آینده برای نویسندگی یا شاعر شدن از خود تمایل بیشتری نشان میدهند.
4- به مطالعه و کتاب خواندن علاقه مند هستند
همانطور که گفته شد کسانی که دارای هوش زبانی و کلامی بالایی هستند، درک عمیقتری نسبت به معنای کلام دارند. همین مسئله باعث میشود که بیش از سایرین از خواندن کتابها و داستانهای مختلف لذت ببرند. این مسئله میتواند از آنها کتاب خوانهای حرفهای بسازد. کتابخوانی نیز با افزایش گنجینه لغات باعث ارتقای هرچه بیشتر توانمندیهای زبانی میشود.
5- به راحتی زبان دوم و سوم فرا می گیرند
یادگیری زبانهای جدید برای کسی که دارای هوش زبانی و کلامی بالایی هست، کار چندان دشواری نیست. چرا که آنها قواعد زبانی را راحتتر از سایر افراد درک میکنند و همچنین در به کار بردن زبان جدید نیز میتوانند ماهرانهتر عمل نمایند.
آیا راهی برای ارتقای هوش زبانی و کلامی هست؟
هوش در نظریه گاردنر مفهومی باثبات و غیرپویا نیست. بلکه عوامل محیطی و تلاشهای فردی میتواند در ارتقای آن تاثیرگذار باشد و در نهایت منجر به افزایش عملکرد فرد در زمینه دلخواه شوند. اما قبل از این کار بهتر است با کمک متخصص به کشف استعداد کودک کلیک کنید. در ادامه به چند توصیه اشاره کردهایم که به شما کمک میکنند، هوش زبانی و کلامی را در خود تقویت نمایید.
1- بنویسید و بنویسید
نوشتن یکی از راههای بسیار موثری است که به شما در ارتقای هوش زبانی و کلامی کمک میکنند. در هنگام نوشتن مجبور میشوید به طور درستتری از دستور زبان استفاده کنید و در قالب کلمات گوناگون معنای کلام خود را به مخاطب منتقل نمایید. هرچقدر این کار را بیشتر تمرین کنید ظرفیت زبانی شما نیز به میزان بیشتری افزایش خواهد یافت. در نتیجه با فعالیتهای سادهای نظیر خاطره نویسی، بازکردن یک صفحه شخصی و ارائه محتواهای گوناگون در فضای مجازی میتوانید این فرصت را در اختیار خود قرار دهید که مهارتهای کلامیتان را بهبود ببخشید.
2- بالا بردن هوش کلامی و زبانی با مطالعه
هرچقدر که مطالعه کمتری داشته باشید، طبیعتا گنیجنه لغات شما نیز پایینتر خواهد بود. همین مسئله باعث میشود که در تست هوش گاردنر نمره پایینتری دریافت کنید. در نتیجه یکی از راههایی که به شما کمک میکند تا ظرفیت هوش زبانی و کلامی خود را بالا ببرید، این است که بیش از پیش کتاب بخوانید و سعی کنید گستره واژگانی خود را افزایش دهید.
3- کلمات جدید را جستجو و یاد بگیرید
همانطور که پیشتر تاکید کردیم، گنجینه لغات یکی از فاکتورهای بسیار تعیین کننده در میزان هوش زبانی و کلامی شماست. در نتیجه اگر میخواهید سطح هوش خود را در این زمینه بالا ببرید، باید به دنبال افزایش دایره لغات خود باشید. برای این کار میتوانید از خواندن کتاب، افزایش گفتگو و معاشرت با دیگران و استفاده از بازیها یا برنامههای طراحی شده در این زمینه کمک بگیرید.
4- هوش کلامی خود را در موقعیت های مختلف بسنجید
سخنرانیها یا ارائههای درسی یکی از فرصتهای مناسبی است که به شما اجازه میدهد تا از دانش کلامی خود استفاده کرده و به مرور زمان آن را بهبود ببخشید. در حقیقت هرچقدر تجربه شما در زمینه سخرانی بیشتر شود، خودتان هم متوجه میشوید که تسلط بالاتری روی کلام پیدا میکنید و میتوانید ارتباط بهتری با مخاطبان خود بگیرید. از دیگر مزایای این کار این است که به بالا رفتن اعتماد به نفستان کمک کرده و میتواند اضطرابهای شما را کاهش دهد.
5- انجام بازی هایی که نیاز به هوش کلامی دارند
بازیهای کلامی مختلفی وجود دارند که به افزایش مهارتهای زبانی کمک می کنند. برای مثال حل جداول مختلف، یا بازیهایی که در آن افراد باید یک کلمه به خصوص را حدس بزنند و تمرین جمله سازی از دیگر روشهایی است که میتواند در ارتقای ظرفیتهای زبانی کمک کننده باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی کودک و مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
کدام شغل ها مناسب کسانی است که هوش زبانی و کلامی بالایی دارند؟
نویسندگی، پرداختن به شعر، گویندگی، دوبلاژ، نمایشنامه نویسی و ویراستاری از جمله مهمترین علاقه مندیهای شغلی کسانی است که هوش زبانی و کلامی بالایی دارند.
منيع: هوش کلامی و زبانی چه ویژگی هایی دارد؟
:: برچسبها:
هوش کلامی و زبانی چه ویژگی هایی دارد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 575
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6